diumenge, 1 de desembre del 2013

El llibre del mes de desembre


Aquest mes hem triat l'Albert Casals. Hem triat "El món sobre rodes" i "Sense fronteres", els seus dos llibres. 
Perquè fa pocs dies que els alumnes de 3r d'ESO del centre van anar a conèixer  l'Albert a través de la pel.lícula : Un món petit, plena de reconeixements de tot tipus i una de les pel.lícules/documentals més vistes de l'any. La història de l'Albert els va colpir.
I és per això que hem pensat en fer arribar els seus llibres i la seva història personal a tothom.  
 L'Albert Casals i Serradó va néixer a Barcelona l'any 1990. Als cinc anys va patir una mononucleosi que va acabar desencadenant una leucèmia que l'ha deixat en una cadira de rodes. Viu molt a prop de nosaltres, a Esparreguera i des dels 14 anys que viatja arreu del món. 
Actualment  és ambaixador de la fundació Step by Step www.fundacionsbs.org, dedicada a la rehabilitació de pacients amb lesions medulars, compagina els seus estudis de Filosofia amb els seus viatges i...escriu. 

"Fa dos anys a El món sobre rodes us vaig explicar la història d’un nen que tenia ganes de veure món i que es disposava a emprendre l’aventura més gran que havia viscut mai. Ara ja no sóc un nen i no tot és com abans: estudio Filosofia (bé, m’he matriculat), ja no sempre viatjo sol..., i continuo convençut que en aquesta vida no s’ha de desaprofitar ni un instant de felicitat. Les meves ganes de veure món també s’han mantingut intactes i m’han portat a rodar per tres continents: Sud-amèrica, Àfrica i Àsia. He viscut dos anys extremament feliços, plens d’aventures i d’experiències noves. I tot això no podia quedar només en el meu record. És per això que he decidit que ha arribat el moment que torneu a saber alguna cosa d’aquell noi boig de cabells blaus i cadira de rodes". 
I va escriure: Sense fronteres...

Totes dues són lectures per a tothom, per a totes les edats i per a totes les consciències i les responsabilitats que tenim tots amb la nostra vida i amb la nostra felicitat...