diumenge, 5 de febrer del 2012

El llibre del mes de febrer

Alumnes d'ESO:  
La recerca. Autors: Eric Heuvel, Ruud van der Rol, Lies Schippers.
La Casa Anna Frank en col·laboració amb el Museu d’Història Jueva d’Amsterdam van editar el còmic La recerca (Estrella Polar, 2007).Una obra adreçada al públic juvenil i que els pot ajudar a entendre i a saber més coses d’un periode històric determinat com va ser l’arribada del nazisme i les seves terribles conseqüències.

Alumnes de més de 16 anys:
Quantic Love de l'escriptora i científica Sonia Fernández-Vidal i l'editorial La Galera: 
Novetat editorial d'aquest gener que ens parla de la Leila, una noia que se'n va a treballar de cambrera un estiu a Ginebra, al CERN. Allà haurà de triar entre dos amors, però el que fa aquest llibre singular és la passió de l'autora per la ciència, concretament la física quàntica tot simplificant alguns conceptes i explicant anècdotes sobre científics famosos perquè els estudiants d'un institut s'enganxin a la lectura i a la ciència!
Adults: 
Una mestra a Katmandú  (Editorial Aguilar) també és novetat aquest gener. Es un relat de Vicki Subirana, una mestra de Ripoll que decideix fugir del seu destí i marxar al Nepal  per ser mestra allà. Es casa amb un nepalí i concep la vida per tornar als qui no tenen res el que la vida li ha donat a ella. És un relat dur i exemplar. Interessant i recomanable també la pel.lícula de Icíar Bollain "Katmandú, un espejo en el cielo" basada en la vida de la Vicki i acabada d'estrenar al nostre país.