diumenge, 15 de maig del 2011

2a Marató de contes



Els escolars, mestres i professors i professores, pares i mares, músics, la biblioteca i l'ajuntament...cinc escenaris en carrers i places i... un poble, Sant Vicenç de Castellet. Tot plegat ha fet possible la celebració, el passat 6 de maig al matí, de la 2a marató de contes, una activitat festiva i molt emotiva que ens ha aplegat a tots entorn de la literatura oral i la música. Vegeu una petita mostra que hem preparat amb els autèntics protagonistes…

Estrenem la primavera amb poesia

Els alumnes de 2n d'ESO han donat la benvinguda a la primavera amb els poemes del poeta i escriptor català en Miquel Desclot, tot compartint-los amb els nens i nenes de les escoles del Bages Sud.

Pilar Garriga, l'autora de "Un estiu a Tacugama" visita el Bages Sud.

Els alumnes de 1r d'ESO de l'institut han pogut gaudir de la visita de l’autora de la  novel.la que han llegit: Un estiu a Tacugama. Parlem de Pilar Garriga que els ha comentat tots aquells aspectes de la història que ella mateixa ha viscut. La Pilar els ha explicat en primera persona les experiències viscudes a Sierra Leone quan ha anat a veure la seva germana Rosa, que treballa a la reserva de ximpanzés  de Tacugama, tot mostrant un seguit de fotografies i pel.lícules del lloc. Tot  ha estat molt interessant i molt ric. Gràcies, Pilar, per haver vingut!

Us transcrivim el correu de la Pilar després d’haver visitat els escolars de les nostres contrades. 

Aquesta setmana  ha estat intensa i plena de moments molt emotius. 
Feliciteu tots els lectors. Han mostrat molt interès i estaven emocionats!
Ha estat una experiència inoblidable.
Gràcies a tots vosaltres per fer-ho possible.
                                                                  Pilar Garriga

dissabte, 14 de maig del 2011

Presentació del bloc

Al maig, al bell mig de la primavera…estrenem el nostre bloc. I ho fem amb ganes i amb il.lusió i amb coratge. Per donar-nos a conèixer. Per abocar-hi el nostre bagatge. Per dir-hi la nostra. Per ser. I per compartir el que fem: Llegir per aprendre i llegir perquè ens agrada! I compartir-ho amb tu, lector, que creixes i que ens fas créixer. Per aprendre junts tot llegint i per gaudir-ne!